Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Ministerka Gabriela Matečná otvorila v Nitre výstavu Poľovníctvo a príroda

09-06-2016

(Nitra, 9. júna 2016) – Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná dnes slávnostne otvorila výstavu Poľovníctvo a príroda, ktorá sa koná v areáli Agrokomplexu v Nitre. Podujatie sa koná v dňoch 9. – 12. júna pod záštitou historicky prvého predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie.

„Poľovníctvo a ochrana prírody sú úzko prepojené. Nie je to len lov zveri, ale jeho neoddeliteľnou súčasťou je aj odborná činnosť zameraná na zachovanie, zveľaďovanie, ochranu a optimálne využívanie genofondu poľovnej zveri ako prírodného bohatstva Slovenska,“ uviedla ministerka Gabriela Matečná. Podľa ministerky by pre každého poľovníka mal byť tento koníček zároveň poslaním, za ktorým sa skrýva množstvo práce vynaloženej pri starostlivosti o zver, ako aj láska, úcta i rešpekt k prírode.

Na najväčšom stretnutí poľovníkov za posledných päť rokov si môcť návštevníci od dnes pozrieť najlepšie poľovnícke trofeje zo Slovenska i zahraničia, poľovnícku kultúru, históriu a tradície. Vystavené sú výtvarné, fotografické, literárne a filmové diela s tematikou prírody, novinky poľovníckej vedy a výskumu, lovecké zbrane, poľovnícka móda a gastronómia. Súčasťou programu je Medzinárodná súťaž vo vábení jeleňov, ukážky poľovníckej kynológie, sokoliarstva, lukostreľby a loveckej hudby. Zaujať môžu zážitkové hry pre deti a ich rodičov, zamerané na poznávanie prírody a života lesnej zveri. Od 10. do 12. júna sa bude konať v priestoroch Agrokomplexu aj Medzinárodná výstava psov DOG EXPO NITRA 2016.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood