Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

G. Matečná: Farmári v celej EÚ majú mať rovnakú výšku priamych platieb

13-03-2017

Ministri poľnohospodárstva krajín V4 a Litvy rokovali spoločne s eurokomisárom pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Philom Hoganom o budúcnosti Spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP) Európskej únie po roku 2020.

  • Ministri V4 a Litvy sa zhodli na potrebe spoločného postupu krajín regiónu pri tvorbe novej Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ
  • Slovensko chce v novej Spoločnej poľnohospodárskej politike rovnakú úroveň priamych platbe pre poľnohospodárov

„Nová Spoločná poľnohospodárska politika by mala byť evolúciou, nie revolúciou. Slovensko bude presadzovať dorovnanie výšky priamych platieb na rovnakú úroveň pre všetkých farmárov v EÚ. Taktiež budeme trvať na zachovaní dvoch pilierov SPP,“ uviedla Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Aktuálna SPP je platná do roku 2020. V súčasnosti už pritom členské štáty rokujú o podobe novej SPP na roky 2021 – 2028.

Ministri krajín V4 a Litvy dnes na neformálnom stretnutí V4 a Litvy diskutovali o viacerých oblastiach budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP). Šéfovia agrorezortov sa zhodli na potrebe spoločného postupu krajín V4 v spolupráci s pobaltskými krajinami. Zároveň podporili slovenskú ministerku v jej požiadavke o zjednotenie výšky priamych platieb pre všetkých poľnohospodárov v EÚ. Nevyhnutné je podľa nich tiež zníženie administratívneho zaťaženia na farmárov. Potvrdil to aj komisár P. Hogan, s tým, že naďalej bude intenzívne pokračovať na zjednodušovaní SPP, ale bude na to potrebovať podporu členských štátov.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood