Aktuality
03/04/2017 | Zverejnenia žiadostí v OJ EÚ (námietkové konania) - marec 2017
28/02/2017 | Zverejnenia žiadostí v OJ EÚ (námietkové konania) - február 2017
01/02/2017 | Zverejnenia žiadostí v OJ EÚ (námietkové konania) - január 2017
31/01/2017 | Zverejnenia žiadostí v OJ EÚ (námietkové konania) - december 2016
16/01/2017 | Uverejnenie žiadosti Slovenskej republiky o zápis názvu výrobku „STUPAVSKÉ ZELÉ“ v Úradnom vestníku EÚ za účelom námietkového konania
Týmto uverejnením sa poskytuje právo vzniesť námietku proti žiadosti podľa článku 51 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1151/2012 (1).
Dátum zverejnenia: |
7.1.2017 |
|||||||||||||||||||||
Námietkové konanie do: |
7.4.2017 |
|||||||||||||||||||||
Názov: |
„STUPAVSKÉ ZELÉ“ |
|||||||||||||||||||||
Označenie: |
CHOP |
|||||||||||||||||||||
Prihlasujúca krajina: |
Slovenská republika |
|||||||||||||||||||||
Opis: |
||||||||||||||||||||||
Výrobok „Stupavské zelé“ je spracovaný výrobok – kyslá kapusta, ktorý sa získava mliečnym kvasením surovej kapusty (bielej) vypestovanej vo vymedzenej zemepisnej oblasti, bez pridania akýchkoľvek konzervačných látok. Narezaná kapusta sa vrství, solí a „šľape“ v sudoch z dreva alebo iného materiálu vhodného pre styk s potravinami. Kvasenie prebieha v prirodzenom vonkajšom prostredí pri teplotách do 25 °C. Množstvo soli a „šľapanie“, ktorým sa vytláča zo suda prebytočný vzduch a šťava, zabezpečujú, že „Stupavské zelé“ zostane pružné a chrumkavé. Vlastnosti výrobku sú získané prirodzeným mliečnym kvasením. Výrobok sa na trh dodáva v surovom stave.
|
||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/PDF/?uri=CELEX:52017XC0107(02)&from=SK |
01/12/2016 | Zverejnenia žiadostí v OJ EÚ (námietkové konania) - november 2016
02/11/2016 | Zverejnenia žiadostí v OJ EÚ (námietkové konania) - október 2016
27/10/2016 | Oznam
Uverejnenie žiadosti Slovenska o zmenu a doplnenie podľa článku 50 ods. 2 písm. b) nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1151/2012 o systémoch kvality pre poľnohospodárske výrobky a potraviny v Úradnom vestníku EÚ za účelom námietkového konania – ZMENA zápisu ZTŠ bez výhrady názvu na ZTŠ s výhradou názvu
Dátum zverejnenia: |
21.10.2016 |
|
Námietkové konanie do: |
21.01.2017 |
|
Názov: |
„OVČÍ HRUDKOVÝ SYR – SALAŠNÍCKY“ - žiadosť o zmenu a doplnenie podľa čl. 50 ods. 2 písm. b) nariadenia EP a Rady (EÚ) č. 1151/2012 |
|
Označenie: |
ZTŠ |
|
Prihlasujúca krajina: |
Slovensko |
|
Opis: |
||
„Ovčí hrudkový syr – salašnícky“ je syr, ktorý je vyrobený z čerstvého ovčieho mlieka na salaši a svoju charakteristickú chuť nadobúda tradičným technologickým postupom počas jeho fermentácie a jeho ručným tvarovaním do formy hrudky.
Fyzikálne vlastnosti:
Chemické vlastnosti:
Mikrobiologické kritériá: Obsahuje spektrum mikroorganizmov najmä: Acidogénne mikroorganizmy – Streptococcus lactis, Leuconostos mesenteroides, Laktobacillus casei, Laktobacillus plantarum, Kvasinky a plesne – Torulopsis candida, Geotrichum candidum, Geotridum casei;
Organoleptické vlastnosti:
|
||
Link na zverejnený JD: OJ 2016/C 388/06) |
||
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/PDF/?uri=CELEX:52016XC1021(02)&from=SK |
Dátum zverejnenia: |
21.10.2016 |
|||||
Námietkové konanie do: |
21.01.2017 |
|||||
Názov: |
„OVČÍ SALAŠNÍCKY ÚDENÝ SYR“ - žiadosť o zmenu a doplnenie podľa čl. 50 ods. 2 písm. b) nariadenia EP a Rady (EÚ) č. 1151/2012 |
|||||
Označenie: |
ZTŠ |
|||||
Prihlasujúca krajina: |
Slovensko |
|||||
Opis: |
||||||
„Ovčí salašnícky údený syr“ je vyrobený z čerstvého ovčieho mlieka, spracovaný na salaši, údený a často mávajúci špecifický tvar (srdce, kohútov alebo iných zvierat, pologúľ).
Fyzikálne vlastnosti:
Chemické vlastnosti:
Mikrobiologické kritériá: Obsahuje spektrum mikroorganizmov najmä: Acidogénne mikroorganizmy – Streptococcus lactis, Leuconostos mesenteroides, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, kvasinky a plesne – Torulopsis candida, Geotrichum candidum, Geotrichum casei.
Organoleptické vlastnosti:
|
||||||
Link na zverejnený JD: OJ 2016/C 388/07 |
||||||
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/PDF/?uri=CELEX:52016XC1021(03)&from=SK |