Facebook Statistics
Značka Kvality

Sekcia poľnohospodárstva a služieb

Vzájomná spolupráca teší agrorezort aj švajčiarskeho veľvyslanca

17-10-2014

(Bratislava, 17. októbra 2014) – Na pôde Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR dnes prijal minister Ľubomír Jahnátek mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Švajčiarskej konfederácie v SR Alexandra Wittwera.

Spoločne diskutovali o prebiehajúcej vzájomnej spolupráci v oblasti poľnohospodárstva a turizmu. Veľvyslanec A. Wittwer vyjadril potešenie z aktuálne prebiehajúcich aktivít, a zároveň vyjadril záujem v pokračovaní dobrej spolupráce aj po ich ukončení. „Považujem za dôležité, aby sme udržiavali pozitívny dialóg medzi krajinami ako doposiaľ, teší ma vzájomná spolupráca  a podpora našich štátov a verím, že na základe bilaterálnych dohôd bude pretrvávať i naďalej,“ uviedol Ľubomír Jahnátek.

Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra aktuálne spolupracuje na projekte s AnimalNutrition and Health R&D, DSM NutritionalProducts, Basel, Switzerland. V rámci zmluvy so zahraničným partnerom je riešený projekt s názvom „Štúdium vplyvu exogénnej fytázy (RONOZYME NP) na využiteľnosť živín u ošípaných“. Súčasné aktivity spolupráce v odvetví lesného hospodárstva prebiehajú najmä v oblasti lesníckej vedy a výskumu, ako aj monitoringu lesov.

 


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood