Facebook Statistics
Značka Kvality

Sekcia poľnohospodárstva a služieb

Dokončenie príručky k notifikácii a autorizácii tradičných potravín a k autorizácii nových potravín

10-11-2016

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín vydal dve príručky o nových potravinách a tradičných potravinách pochádzajúcich z tretích krajín, aby bolo zabezpečené, že tieto potraviny sú bezpečné ešte pred rozhodnutím manažérov rizika, či môžu byť tieto potraviny umiestnené na trh v Európe.

Úrad EFSA vypracoval príručku na základe prijatia nového nariadenia (ES) o nových potravinách z novembra roku 2015. Nariadenie, ktoré nahrádza predošlé nariadenie z roku 1997 a bude účinné od januára 2018, predstaví centralizované hodnotenie a postup autorizácie. Manažéri rizika v EÚ budú rozhodovať o trhovej autorizácii nových potravín s tým, že môžu požiadať úrad EFSA, aby vykonal vedecké hodnotenie rizika pre potvrdenie ich bezpečnosti.

 

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood