Facebook Statistics
Značka Kvality

Sekcia poľnohospodárstva a služieb

15. ročník Dňa stromu v Lesníckom skanzene pri Čiernom Balogu (avízo)

08-07-2016

Bratislava, 7. júla 2016 – Štátny podnik Lesy SR, v sobotu 9. júla organizujú jedinečné podujatie pri príležitosti Dňa stromu, ktorého sa zúčastní aj ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná.

Súčasťou tejto najväčšej akcie podniku LESY SR pre verejnosť bude aj podpis Memoranda o spolupráci medzi zástupcami štátnych lesných podnikov krajín V4 a otvorenie novej stromovej aleje členských štátov Európskej únie.

„Lesy majú pre nás nezastupiteľnú úlohu,“ uviedla ministerka Gabriela Matečná. „Les je zásobáreň drevnej hmoty ako jedinej obnoviteľnej suroviny a zároveň plní dôležité funkcie – pôdoochrannú a vodoochrannú, a samozrejme aj zdravotnú a rekreačnú.“

Tento ročník bude venovaný najmä medzinárodnej spolupráci v lesníctve. Návštevníkom organizátori okrem iného predstavia novú knihu Európa lesom, ktorá je zhrnutím spoločných cezhraničných projektov v oblasti lesníctva. Po prvý raz tiež v Čiernom Balogu privítame generálnych riaditeľov českých, poľských a maďarských štátnych lesov.

Oficiálne otvorenie za účasti ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriely Matečnej je naplánované v sobotu 9. júla o 10:30. Po tomto vystúpení, približne o 11:50 sa uskutoční zasadenie Stromu roka 2016 Topoľ osika s ministerkou Gabrielou Matečnou. Program jubilejného Dňa stromu odštartuje svojim vyznaním o lese herec Ľubomír Roman a pokračovať bude vyhlásením výsledkov ankety o Cenu Jozefa Dekréta Matejovie.

Okrem iných na podujatí vystúpenia držitelia Krištálového krídla – alternatívna bratislavské skupina Korben Dallas, Zuzana Smatanová a temperamentní Cigánsky diabli.
Viac informácií o podujatí a program nájdete na www.lesy.sk


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood