Facebook Statistics
Značka Kvality

Národný potravinový katalóg

Ako bude fungovať Národný potravinový katalóg

21-08-2017

​​NPK bude nástrojom na jednoduchý nákup kvalitných a bezpečných potravín od kvalifikovaných dodávateľov a so zárukou dodržania nastavených štandardov, za ekonomicky najvýhodnejších podmienok.

Národný potravinový katalóg bude z pohľadu kupujúceho fungovať ako štandardný e-shop na báze komoditného, časového a územného členenia, ktorý bude určený primárne pre verejných obstarávateľov a bude poskytovať funkciu priebežného prieskumu trhu.

Bude zabezpečovať uzatváranie objednávok a obchodov, ako aj vykonávanie ďalších podporných činností – najmä už spomínaný priebežne prebiehajúci prieskum trhu pre segment potravín, ktorý bude katalógovým spôsobom kumulovať všetky ponuky kvalitných produktov od kvalifikovaných dodávateľov.

Prostredníctvom NPK bude môcť predávať každý dodávateľ, právnická alebo fyzická osoba – podnikateľ, ktorý ponúka potraviny a stravovacie služby.

Spustenie NPK

NPK bude spustený po úprave legislatívy a v čase, keď v Zozname hospodárskych subjektov Úradu pre verejné obstarávanie pribudne dostatočné množstvo výrobcov potravín a mapovanie trhu zabezpečí dostatočné množstvo informácií potrebných pre definitívny obsah formuláru elektronického predkladania informácií o sortimente.

Katalóg je k dispozícii na internetovej stránke www.npkinfo.sk alebo call centrum na čísle 0800 700 706 a e-mailová podpora [email protected].


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood