Facebook Statistics
Značka Kvality

Sekcia lesnícka

Riziko pre verejné zdravie súvisiace s prítomnosťou Bacillus cereus a ostatných Bacillus spp. v potravinách

22-07-2016

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín vypracoval vedecké stanovisko k riziku na verejné zdravie súvisiace s prítomnosti Bacillus cereus, a ostatných Bacillus spp.. Stanovisko zahŕňa aj posúdenie Bacillus thuringiensis, ktoré v stanovisku z roku 2005 nebolo posúdené. Cieľom tohto stanoviska bolo: (i) poskytnúť aktualizované informácie  o patogenite, faktoroch virulencie rodu Bacillus spp. (okrem B. anthracis) a špecificky zhodnotiť riziko pre verejné zdravie ľudí vyplývajúce z prítomnosti B. thuringiensis v potravinách; (ii) poskytnúť prehľad mikrobiologických metodík slúžiacich na odlíšenie druhov v rámci rodu Bacillus spp.; (iii) poskytnúť prehľad existujúcich informácií o prirodzenom výskyte B. thuringiensis a ďalšie.

Viac informácií nájdete na webovom sídle EFSA na adrese: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2016.4524/full


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood