Facebook Statistics
Značka Kvality
Poľnohospodárstvo

V sekcii nájdete informácie, ktoré sa týkajú pestovania rastlinných komodít - signalizačné, situačné a výhľadové správy, dokumenty vzťahujúce sa na chov hospodárskych zvierat, podmienky pestovania geneticky modifikovaných rastlín či ekologického poľnohospodárstva. Sekcia Vám ponúka informácie o bezpečnosti a označovaní potravín, dôležité informácie pre spotrebiteľov, legislatívu vzťahujúcu sa na jednotlivé potravinárske komodity, biopotraviny, ale aj rôzne štatistické údaje obchodu s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami. Záujemcovia tu nájdu pravidlá režimov priamej podpory pre poľnohospodárov v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ.

Závodisko v Bratislave čakajú nové výzvy

06-02-2017

Atraktívnejšie podujatia, zlepšenie hospodárenia, nový manažment. To sú očakávania Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR od nového vedenia dostihového Závodiska v Bratislave.

„Dostihový šport sa v posledných rokoch stále viac globalizuje a tento trend je akceptovaný aj Závodiskom v Bratislave, ako spoločensky významnou testačnou centrálou nášho rezortu,“ uviedla ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná. „Som hrdá na to, že tento jedinečný areál patrí do pôsobnosti nášho rezortu a našim cieľom je ho zveľaďovať.“ Ministerka zároveň vylúčila akékoľvek aktivity, ktoré by viedli k odpredaju areálu či samotného štátneho podniku.

„Náš podnik v súčasnosti realizuje audit zameraný na inventarizáciu hnuteľného a nehnuteľného majetku ako aj audit procesov riadenia a obstarávania,“ uviedol Ľuboš Chmelár, ktorý je poverený výkonom funkcie riaditeľa. „Azda najväčším problémom je nedostavaná tribúna, do ktorej bolo doteraz investovaných takmer 1 milión eur a šesť rokov stojí nezakonzervovaná.“ Štátny podnik Závodisko spolu s ministerstvom budú hľadať zdroje na dofinancovanie výstavby. Potreba finančných zdrojov sa odhaduje približne na úrovni 2,5 milióna eur.

Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka koncom minulého roka poverila riadením podniku Ľuboša Chmelára, ktorý je rešpektovaným manažérom s 25-ročnými medzinárodnými skúsenosťami v priemysle, obchode, finančníctve a agropriemysle. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zároveň koncom januára vyhlásilo na funkciu riaditeľa štátneho podniku riadne výberové konanie. Uzávierka prihlášok je 25. februára. Ministerstvo od nového manažmentu Závodiska, š.p. očakáva zlepšenie hospodárenia podniku ako aj na realizáciu dlhodobo odkladaných nevyhnutných opráv. Veľkou výzvou je hľadanie nových príjmov, zvýšenie návštevnosti, lepšie využitie areálu a organizovanie nových atraktívnych podujatí.

„Závodisko si za vyše štyri desaťročia činnosti aj vďaka podpore agrorezortu vydobylo rešpektovanú pozíciu, ale zároveň sa chceme posunúť ďalej,“ uviedla ministerka Gabriela Matečná. „V súčasnosti je Závodisko garantom turfového diania na Slovensku, ale tiež dôležitým spoločenským centrom hlavného mesta. Dostihy sa stali jedným z najobľúbenejších športových podujatí v Bratislave. Nezanedbateľnú úlohu zohráva aj pri propagácii agrorezortu a Slovenska v zahraničí.“

Tohtoročná dostihová sezóna začne 9. apríla.

 


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood