Facebook Statistics
Značka Kvality
Legislatíva, pôda, pozemky

V sekcii sa nachádzajú metodické pokyny pre štátnu správu na úseku pozemkových úprav a ochrany poľnohospodárskej pôdy o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov, zoznam ukončených a rozpracovaných projektov, ako aj opatrenia proti drobeniu pozemkov. Nájdete tu Prehľad právnych predpisov vypracovaných Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR uverejnených v Zbierke, ale aj samotné zákony nariadenia, vyhlášky, výnosy, opatrenia a vestníky.

Okrúhly stôl k nadobúdaniu pôdy

27-10-2016

Na pôde Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa v pondelok 24.10. uskutočnil okrúhly stôl týkajúci sa návrhu ústavných garancií týkajúcich sa pôdy.

Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia relevantných poľnohospodárskych samospráv. Všetky pozvané samosprávy vyjadrili podporu návrhu na ústavné zakotvenie vlastníctva poľnohospodárskej pôdy. Cieľom tejto iniciatívy má byť obmedzenie špekulatívnych nákupov poľnohospodárskej pôdy.

Účastníci sa na návrh ministersky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej dohodli na opätovnom stretnutí ku tejto téme, ktoré by sa malo uskutočniť počas najbližších dvoch týždňov.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood