Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Výzva na zaradenie do databázy hodnotiteľov vlajkových projektov

21-10-2015

Vzhľadom na nízky počet prijatých žiadostí v rámci I. kola výberu hodnotiteľov Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako Národný orgán Programu Interreg V-A Poľsko – Slovenská republika 2014-2020 opätovne vyhlasuje výzvu na zaradenie do databázy odborných hodnotiteľov vlajkových projektov v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovenská republika 2014-2020.

Osoby podieľajúce sa na odbornom hodnotení musia splniť minimálne nasledovné všeobecné a odborné kritériá na hodnotiteľov:

Všeobecné podmienky:

  • bezúhonnosť a nestrannosť,
  • spôsobilosť na právne úkony,
  • znalosť programových dokumentov (program INTERREG V-A Poľsko-Slovenská republika 2014-2020)
  • ovládanie práce s PC,
  • znalosť slovenského jazyka.

Odborné kritériá hodnotiteľov:

  • ukončené vysokoškolské vzdelanie (minimálne I. stupeň) a minimálna 3 ročná prax v odbore z oblasti hodnotenia alebo v príbuznom odbore, ktorý zodpovedá posudzovanej oblasti podpory alebo ukončené stredoškolské vzdelanie a minimálna 8 ročná prax v odbore z oblasti hodnotenia alebo v príbuznom odbore, ktorý zodpovedá posudzovanej oblasti podpory,
  • znalosť programového územia minimálne v oblasti svojej odbornej pôsobnosti,
  • znalosť platných právnych predpisov SR a EÚ v oblasti svojej pôsobnosti a v oblasti, v rámci ktorej sa záujemca uchádza o hodnotenie projektov.  

Oblasti hodnotenia:

  1. Zachovanie, ochrana, podpora a rozvoj prírodného a kultúrneho dedičstva (1. prioritná os, investičná priorita 6c);
  2. Investovanie do vzdelania, školení a odbornej prípravy, ako aj zručností a celoživotného vzdelávania prostredníctvom prípravy a vykonávania spoločných vzdelávacích, odborných vzdelávacích a školiacich programov (3. prioritná os, investičná priorita 10).

V záujme dôsledného uplatňovania princípov hodnotenia, odborný hodnotiteľ nesmie byť osoba zainteresovaná do prípravy, predloženia a/alebo realizácie vlajkového projektu. Očakáva sa, že záujemca bude disponovať vysokou mierou objektivity, čestnosti, diskrétnosti a bude mať schopnosť pracovať pod časovým tlakom. 

Zároveň odborným hodnotiteľom nesmie byť osoba, ktorá je starostom obce, primátorom mesta, predsedom samosprávneho kraja/vojvodom, zástupcom niektorého z nich alebo členom týchto zastupiteľstiev/vojvodstiev alebo členom/pozorovateľom/náhradníkom v Monitorovacom výbore Programu.

Do databázy je zaradený iba odborný hodnotiteľ, ktorý spĺňa všetky podmienky stanovené vo výzve na výber odborných hodnotiteľov vrátane kritérií na výber odborných hodnotiteľov. 

Každý odborný hodnotiteľ vykonáva svoju funkciu za odmenu na základe zmluvy o výkone hodnotenia odborným hodnotiteľom uzatvorenej so Spoločným technickým sekretariátom. Vybraní odborní hodnotitelia podpisujú prehlásenie o dôvernosti a nestrannosti, ktorým potvrdzujú svoju nestrannosť, nezávislosť a zachovanie dôvernosti informácií. Hodnotenie bude prebiehať v sídle Spoločného technického sekretariátu v Krakove. Výdavky spojené s nákladmi na ubytovanie a cestovné pokrýva Spoločný technický sekretariát.

Odborní hodnotitelia sú evidovaní v databáze počas realizácie programového obdobia 2014 – 2020. Odborný hodnotiteľ sa môže na základe žiadosti vzdať tejto funkcie a rovnako Riadiaci orgán a Národný orgán si vyhradzuje právo ukončiť spoluprácu s odborným hodnotiteľom v prípade nedostatočného plnenia jeho povinností a/alebo v prípade zistenia skutočností, či okolností, ktoré by mohli spochybniť jeho nezávislosť, nestrannosť a/alebo dôveryhodnosť.

V žiadosti o zaradenie do databázy je potrebné uviesť, o ktorú oblasť hodnotenia sa uchádzate. Vaše žiadosti o zaradenie do databázy hodnotiteľov spolu so životopisom, dokladmi preukazujúcimi najvyššie ukončené vzdelanie a súhlasom so spracovaním osobných údajov v zmysle zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov zasielajte, prosím, elektronicky na adresu: [email protected] a [email protected] v termíne do 30.10.2015.

Pre bližšie informácie o programe a vlajkových projektoch navštívte, prosím, webstránku programu na adrese: www.plsk.eu.

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood